KARATAY’DA “SIFIR ATIK TİYATROSU PROJESİ” DEVAM EDİYOR

• 2022-06-13

20 BİN KARATAYLI ÖĞRENCİ SIFIR ATIK’I TİYATROYLA ÖĞRENİYOR

Karatay Belediyesi Kent Konseyi tarafından başlatılan ve ilçedeki tüm ilkokulları kapsayan “Sıfır Atık Tiyatrosu” ile ana okullara yönelik “Sıfır Atık Draması” projesi devam ediyor. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sonuna kadar 20 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenen projeyle öğrencilere özel olarak hazırlanan tiyatro oyunu sahneleniyor. Bu sayede çocuklarda çevre ve özellikle de sıfır atık bilincinin aşılanması ve bu konuda bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Ülke genelinde yürütülen sıfır atık çalışmalarına en büyük desteği veren belediyelerden birisi olan Karatay Belediyesi, bu projenin ilçe genelinde uygulanması ve çok daha geniş tabana yayılması amacıyla birçok proje yürütüyor.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Sıfır Atık Ortaöğretim Çalışma Grubu, bu kapsamda eğitim çağındaki çocuklarda sıfır atık bilincini aşılamanın yanı sıra bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla ilk ve ana okul öğrencilerine yönelik olarak tiyatro oyunu sahneliyor.

Söz konusu projeyle ilçedeki tüm ilkokullarda “Sıfır Atık Tiyatrosu”, ana okullarda ise “Sıfır Atık Draması” oyunlarıyla; öğrencilere israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, daha az atık oluşmasının yöntemleri ile atığın oluşması durumunda atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanması konuları öğrencilere tiyatral bir dil ve eğlenceli performanslarla anlatılıyor.

KARATAYLI 20 BİN ÖĞRENCİDE SIFIR ATIK FARKINDALIĞI OLUŞTURULUYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak sıfır atık konusunda birçok çalışma yaptıklarını belirterek, okullarda yürüttükleri Sıfır Atık Tiyatrosu ile Sıfır Atık Draması’nın da bu projeler arasında önemli bir yer aldığını kaydetti.

Başkan Hasan Kılca; “Özellikle son dönemlerde küresel ısınma, iklim değişikliği ve doğal kaynakların bilinçsizce kullanımı sebebiyle dünyamız büyük sorunlarla karşı karşıya. Bu önemli sorunun önüne geçilmesi, özellikle de kaynakların çok daha verimli ve tasarruflu kullanımı konusunda ülkemizde Sıfır Atık alanında büyük çalışmalar yapıyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de konuda önemli bir gayretin içerisindeyiz. Bu kapsamda Karatay Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubumuzun koordinatörlüğünde Karatay’daki tüm ilkokulları kapsayan Sıfır Atık Tiyatrosu ve yine ilçedeki tüm anaokulları kapsayan Sıfır Atık Draması projesi devam ediyor. Söz konusu projemizle, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sonuna kadar ilçemizdeki 59 ilkokulda eğitim gören 18 bin ve 10 anaokulumuzdaki 2 bin anaokulu öğrencisi kardeşimiz, sıfır atık konusunda farkındalığı artırma gayretindeyiz. Yani toplamda 20 bin öğrencimize tiyatro ile sıfır atık bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu ve daha birçok projemizle ilçemizde sıfır atık hareketi daha da gelişecek ve ilçemizde ayrıştırılarak toplanan atıklar, hem ekonomiye kazandırılacak hem de çevreye olan olumsuz etkilere en aza indirilmeye devam edilecek” dedi.