BAŞKAN KILCA “SIFIR ATIK ÇALIŞMA GRUBU”NUN GÖNÜLLÜLERİYLE BULUŞTU

• 2021-02-04

HASAN KILCA: HİZMETLERİMİZİN TAMAMINDA KATILIMCILIĞI VE GÖNÜLLÜLÜĞÜ ÖNEMSİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kent Konseyi tarafından oluşturulan “Sıfır Atık Çalışma Grubu”nun gönüllüleriyle bir araya geldi. Karatay Belediyesi’nin sıfır atık konusundaki çalışmalarının da değerlendirildiği buluşmada konuşan Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak hizmetlerimizin tamamında katılımcılığı ve gönüllülüğü önemsiyoruz. İnşallah hep birlikte Karatay’ımızı çok daha güzel noktalara taşıyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü “Sıfır Atık” projesi başarıyla devam ediyor.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi de bu alana destek vermek ve farkındalığın oluşmasına katkı sunmak amacıyla oluşturduğu “Sıfır Atık Çalışma Grubu” da çalışmalarına devam ediyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Sıfır Atık Çalışma Grubu”nda aktif rol olan gönüllülerle bir araya geldi. Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Hasan Kılca’nın yanı sıra Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Özsolak, Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürrahim Arslan, Karatay Kent Konseyi Gençlik ve Kadın Meclisi Başkanları ile “Sıfır Atık Çalışma Grubu”nun gönüllüleri katıldı.

SIFIR ATIK PROJELERİMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, buluşmada yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi olarak fiziki, altyapı, kültürel ve sosyal belediyecilik gibi daha birçok hizmetler verdiklerini belirterek sıfır atık ile ilgili çalışmaları ise ayrı bir önemsediklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, “Belediye olarak gönüllü, interaktif ve katılımcı bir anlayış benimsiyoruz. Şu anda da bunun bir yansıması olarak Karatay Kent Konseyi’miz bünyesinde oluşturulan ‘Sıfır Atık Çalışma Grubu’nun gönüllü üyeleriyle bir aradayız. Çok önemsediğimiz çevrenin korunması ve israfın önüne geçmeyi esas alan sıfır atık konusunda gönüllü kardeşlerimizin bugün burada olması bizleri memnun ediyor. Öncelikle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Karatay Belediyesi olarak sıfır atık konusuna büyük emek veriyoruz. Bundan sonra da bu alana yönelik yeni ve özgün projelerimizle hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu konuda siz gönüllü kardeşlerimizin de desteğini arkamıza alarak çok daha güzel işlere imza atmayı arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

HİZMETLERİMİZDE KATILIMCILIĞI VE GÖNÜLLÜLÜĞÜ ESAS ALIYORUZ

Karatay Belediyesi’nin Sıfır Atık konusunda çok başarılı olduğunu, bu başarısının da ödüllendirildiğini hatırlatan Başkan Hasan Kılca, bu tür gelişmelerin çalışma motivasyonlarını daha da arttırdığını kaydetti.

Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyemizin ‘Sıfır Atık Eylem Planı ve Yeni Yönetim’ kapsamındaki projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Ödülümüzü de geçtiğimiz haftalarda Bakanımız Sayın Murat Kurum’un elinden almıştık. Bu projelerle esas hedefimiz, Karatay’ın her sokağına her evine girerek atıkların geri dönüşümünü sağlamak. Bu konuda da sizlerin katkısı önemli. Zaten belediye hizmetleri gönülle ve gönüllü olmazsa başarı gelmez. Dolayısıyla işinizi seveceksiniz, memleketinizi seveceksiniz ve elbette insanınızı seveceksiniz. Bizler Karatay’ın tamamını seviyoruz, her bir hemşehrimizi çok seviyoruz, işimizi çok seviyoruz. İnşallah siz gönüllü kardeşlerimizle yol alacağız ve Karatay’ımızı hep birlikte çok daha güzel bir noktaya getireceğiz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya ve sizlere destek vermeye devam edeceğiz.”

SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEM KAZANDI

Karatay Kent Konseyi ve “Sıfır Atık Çalışma Grubu”nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan da Karatay Belediyesi’nin sıfır atık ile alakalı yaptığı çalışmalara katkı vermek istediklerini söyledi. Arslan, “Belediyemizin yürüttüğü çalışmaları önemsiyoruz ve bu sürece katkı vermek amacıyla oluşturduğumuz Sıfır Atık Çalışma Grubu’muzla yola çıkıyoruz. Son yıllarda özellikle küresel ısınma, iklim değişikliği hava ve çevre kirliliği gibi birçok etmenle dünya farklı bir aşamaya geldi. bu noktada Sıfır Atık Çalışmaları daha bir önem kazandı. Karatay Belediyemizin katkılarıyla inşallah güzel işlere imza atacağız. Ben destekleri dolayısıyla Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Çağrıkaya Karatay Belediyesi’nin Sıfır Atık alanında yürüttüğü çalışmaları içeren bir sunum yaparken, Karatay Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubu Başkanı Ceren Çinikaya ise Kent Konseyi’nin projelerden bahsetti.